Velomobiel.ro

Onze Collega Jan Wijnen is met met zijn gezin naar Roemenie verhuisd om daar namens Velomobiel.nl een werkplaats op te zetten voor de bouw van velomobielen. De fundamenten zijn gelegd en deze week arriveert de eerste vrachtwagen met bouwelementen uit Belgie.

Our colleague Jan Wijnen moved with his family to Romania to set up a workshop on behalve of Velomobiel.nl for the construction of velomobiles. The foundations are in place and this week the first truck  with components arrives from Belgium.

Dit bericht werd geplaatst in roemenie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Velomobiel.ro

 1. Veel succes met de nieuwe werkplaats en productie !

 2. wim harwig zegt:

  Reblogged this on too old to die young and commented:
  good development for all velomobilists !

 3. John Highet zegt:

  It looks promising- as long as the Romanian workers can maintain the level of quality established in Dronten!! At least it should speed up production and help get more Quests spread around Europe!

 4. John Highet zegt:

  Not sure what happened to my comment– the RandOm capitalization makes it weird to read! Just counting the days until my XS carbon machine is ready for collection!(in Dronten)

 5. beekie zegt:

  is jan geëmigreerd?

 6. Johny G zegt:

  erg jammer dat productie in NL blijkbaar niet commercieel haalbaar is, zeker voor zo’n hollands product als de velomobiel

  • De productie is Nederland is haalbaar zoals hij op dit moment ook gehaald wordt. De productieplaatsen zoals die nu gevonden zijn zijn deels een toevallige samenloop van omstandigheden. Fietsonderdelen zoals ook op velomobielen gebruikt komen trouwens al heel lang uit het verre Oosten.

   In Roemenie hebben wij door onze Collega Jan die daar al gewoond en gewerkt heeft een kansrijke en relatief gemakkelijke ingang om van het aanbod aan arbeidskrachten daar en de lagere kosten te profiteren. Als de productiekosten van de velomobiel omlaag kunnen kan dat geinvesteerd worden in marketing en distributie om de service dichter bij de klanten te brengen, in binnen- en buitenland.

   De lonen zullen ongetwijfeld gaan stijgen in Roemenie. Dat biedt dan op termijn ook ruimte voor een lokale markt daar. Wie weet verandert de wereldorde en gaan we de velomobielen voor de Nederlandse klanten dan weer zelf maken. (of moeten wij ze gaan maken voor de Chinezen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s